Не спалюйте суху траву!

Версія для друкуВерсія для друку

Не спалюйте суху траву!

 

З настанням теплої і сухої погоди населення району почало активно випалювати суху траву як на присадибних ділянках, дачах, так і на відкритих територіях, що межують з лісовими насадженнями, вздовж доріг. Але, спалюючи траву, люди часто забувають, що за умов сухої та вітряної погоди вогонь швидко виходить з-під контролю і здатен наробити лиха.

У результаті таких дій вигорають гектари трави, луки, на яких знищуються унікальні види рослини, пошкоджуються дерева, нерідко згорають господарські споруди та житлові будинки мешканців, отримують опіки люди.

Миргородська районна державна адміністрації закликає мешканців району та міста не випалювати суху траву та бути вкрай обережними з вогнем поблизу лісових масивів та житлових будинків.

Спалювання сухої рослинності на відкритих ділянках, які межують з лісовими насадженнями, часто призводить до лісових пожеж. У районах, де є поклади торфу, - до торф’яних пожеж. І зупинити такі пожежі під силу лише пожежним підрозділам.

Пам’ятайте, що на захисті навколишнього середовища стоїть законодавство України і нехтування правилами пожежної безпеки тягне за собою адміністративну відповідальність. Згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається  штраф в сумі від 170 до  340 грн, а на посадових осіб - від 850 до 1190 гривень. Якщо підпалюється трава в  межах  територій  та  об'єктів природно-заповідного фонду, то громадяни мають заплатити від 340 до 680 грн, а посадові особи - від 1190 до 1700 грн.

У разі ж завдання природі великого збитку передбачена і кримінальна відповідальність.

Тож, шановні громадяни, не завдавайте шкоди ні собі, ні навколишньому середовищу!

 

Наверх ↑