Половина громад області ввели додаткові протиепідемічні обмеження

Версія для друкуВерсія для друку

Половина громад області ввели додаткові протиепідемічні обмеження

 

30 територіальних громад Полтавщини ввели на своїй території суттєві та незначні додаткові протиепідемічні обмеження. Зокрема, на проведення масових заходів, вимоги щодо перевезення громадян виключно за наявності ПЛР-тесту або сертифіката про проведення вакцинації запровадили 22 тергромади. Інші 8 ввели обмеження переважно в освітньому процесі.

Про це поінформував на нараді в голови облдержадміністрації Олега Синєгубова тимчасово виконувач обов’язків директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Віктор Стеблянко.

«Не ввели жодних додаткових протиепідемічних обмежень 30 громад. Серед них Полтавська і Щербанівська, хоч ситуація за показниками захворюваності на COVID-19 у них залишається складною. Миргородській та Диканській громадам надходили листи від Ради національної безпеки і оборони України, але не зважаючи на них і рекомендації Регіональної комісії з питань ТЕБ і НС рішення не прийняті», – зазначив Віктор Стеблянко.

Не прийняли додаткових протиепідемічних обмежень Полтавська, Миргородська, Кобеляцька, Решетилівська, Глобинська, Козельщинська, Оболонська, Омельницька, Новооржицька, Оржицька, Чорнухинська, Великобагачанська, Гоголівська, Краснолуцька, Лютенська, Петрівсько-Роменська, Ромоданівська, Шишацька, Великорублівська, Диканська, Коломацька, Котелевська, Ланівська, Мачухівська, Михайлівська, Щербанівська, Нехворощанська, Опішнянська, Терешківська та Чутівська громади.

Віктор Стеблянко поінформував, що кількість перевірок щодо дотримання протиепідемічних вимог в області збільшилася, як і кількість виписаних постанов і приписів. Протягом тижня провели 951 перевірку. На 308 об’єктах встановлені порушення протиепідемічних заходів. Складені 74 протоколи, виписані 273 постанови й надані 308 приписів.

Перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області Сергій Павлов нагадав, що відповідно до рішення Регіональної комісії з питань ТЕБ і НС у кожній громаді мають бути створені робочі групи з проведення комісійних перевірок дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог. Повідомив, що наразі діють 59 мобільних груп, до складу яких увійшли представники Держпродспоживслужби, поліції, органів місцевого самоврядування. 

«Не створені робочі групи в Опішнянській, Білицькій, Михайлівській, Омельницькій, Кам’янопотоківській, Оболонській, Новогалещинській громадах. Відсутня інформація від Коломацької, Мачухівської, Новоселівської, Терешківської та Щербанівської громад», – зазначив Сергій Павлов.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що до середи в кожній тергромаді мають бути проведені засідання місцевих комісій із питань ТЕБ і НС та створені робочі групи.

«Як показала практика, такі робочі групи дуже ефективні. Крім того, потрібно не знижувати на вихідних активність проведення перевірок, – сказав очільник Полтавщини. – Виявлення хворих і темпи вакцинації – це відповідальність органів місцевого самоврядування. Місцеві комісії  з питань ТЕБ і НС, які ще не провели засідання, мають їх організувати й розглянути питання впровадження додаткових обмежувальних заходів на своїй території».

Наверх ↑