Розпочато процес будівництва малого групового будинку в Оржицькому районі

Версія для друкуВерсія для друку

Розпочато процес будівництва малого групового будинку в Оржицькому районі

 

Сьогодні на апаратній нараді також обговорили питання про стан захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Службою у справах дітей облдержадміністрації  здійснює постійний контроль за діяльністю місцевих органів виконавчої влади щодо дотриманням вимог законодавства стосовно захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогоднішній день на обліку служб у справах дітей області перебуває 2122 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою захисту житлових прав дітей-сиріт області Полтавська облдержадміністрація звернулася до Мінсоцполітики, як головного розпорядника субвенції щодо виділення бюджету області додаткових  коштів субвенції з державного бюджету. Загалом у 2018 році обсяг субвенції з державного бюджету склав понад 19 млн грн.

Як зазначила  тимчасово виконуюча обов’язки начальника служби у справах дітей Полтавської ОДА Ірина Фоменко, за кошти субвенції розпочато процес будівництва малого групового будинку в Оржицькому районі. Це заклад нового типу з умовами проживання, наближеними до сімейних. Створення такого закладу  передбачено Національною Стратегією реформування системи інституційного  догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

«Саме малі групові будинки покликані дати можливість дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особливо з інвалідністю, виховуватися в умовах альтернативного догляду, максимально наближених до сімейного. У малому груповому будинку може проживати до 10 дітей віком від 3 до 18 років. З дітьми будуть вихователі. Діти ростимуть самостійними та в умовах, максимально наближених до сімейних. Крім того, не припинятиметься робота з повернення дітей до біологічної сім’ї або ж влаштування до іншої родини. Головне у малому груповому будинку - індивідуальний підхід до дитини та робота фахівців, що відповідає  її потребам та життєвій ситуації», – розповіла Ірина Фоменко.

Особи з числа сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, можуть проживати в МГБ до досягнення 23-річного віку якщо вони продовжують навчання  в закладі професійної (професійно-технічної), вищої освіти. Якщо ж дитина має інвалідність, вона може проживати до досягнення нею 23-річного віку незалежно від того, чи навчається вона у закладі професійної (професійно-технічної) або вищої освіти.

Наверх ↑