Тривають процеси налагодження співпраці між районною владою та територіальними громадами

Версія для друкуВерсія для друку

Тривають процеси налагодження співпраці між районною владою та територіальними громадами

 

З метою налагодження ефективної взаємодії між районною владою та територіальними громадами Миргородського району, 21 квітня 2021 року, голова райдержадміністрації Віктор Іваненко спільно з головою районної ради Наталією Гиркою провів робочі зустрічі із очільниками Лохвицької та Заводської міських територіальних громад.

У Лохвицькій міській раді Віктор Борисович та Наталія Олексіївна мали змогу поспілкуватися із членами виконавчого комітету, депутатами міської та районної рад. Вони відповіли на ряд питань, що стосуються отримання підприємцями допомоги під час карантинних обмежень «червоної зони», налагодження співпраці із Національною поліцією та Службою автомобільних доріг, залучення державних коштів для інфраструктурних проєктів.

Найбільше занепокоєння у присутніх викликає стан автомобільної дороги за сполученням Лохвиця — Миргород, а також відсутність ефективної системи контролю за вагою автотранспорту, адже перевантажені автомобілі – це основна причина руйнування доріг.

Голова райдержадміністрації обговорив ряд питань із головою Лохвицької територіальної громади Віктором Радьком, серед яких питання про реалізований проєкт у рамках програми Президента України «Великого будівництва» - реконструкція основної будівлі дитячого садка «Теремок». Постановою Кабінету Міністрів України від № 297-р затверджено перелік інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. До цього переліку включено також створення комунального підприємства з переробки молока й виробництва продукції на території Лохвицької громади. У 2021 році запланована реалізація проєкту «Капітальний ремонт будівлі Лохвицької гімназії №1 по термомодернізації фасаду з переобладнанням вхідних груп та влаштуванням пандусу».

Віктор Іваненко розповів міському голові про можливості залучення коштів державного бюджету для розвитку громади: на придбання комунальної техніки (на умовах співфінансування 70%:30%), на підключення закладів соціальної інфраструктури територіальних громад до широкосмугового інтернету з використанням волокно – оптичних технологій у рамках державної програми «Інтернет-субвенція», на матеріально-технічне та організаційне забезпечення ЦНАПів.

У цьому році з державного бюджету для реалізації інфраструктурних проєктів на Лохвицьку територіальну громаду виділено кошти в сумі 5,4 млн. грн. Віктор Борисович запропонував спрямувати ці кошти для здійснення капітального ремонту будівлі Лохвицької гімназії №1. Також він дав доручення проаналізувати стан забезпечення обладнанням харчоблоку гімназії та оформити подання для участі у регіональній (обласній) програмі «Дітям Полтавщини – якісне харчування».

Провівши зустріч із міський головою Заводської територіальної громади  Віталієм Сидоренком, голова райдержадміністрації та голова районної ради ознайомилися із досягненнями, проблемами та перспективами розвитку територіальної громади. Приємно те, що Заводська міська рада активно працює у напрямі залучення додаткових коштів для розбудови своєї громади. Так, 28 січня цього року в місті відкрили новий корпус опорного закладу «Заводська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1». Добудували школу в межах програми «Велике будівництво». На даний час готується проєкт для участі у конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку.

Віктор Іваненко поінформував міського голову щодо можливості залучення для громади коштів із державного та обласного бюджетів.

Важливо, що із державного бюджету для реалізації інфраструктурних проєктів на Заводську територіальну громаду у 2021 році виділено кошти в сумі 1 млн. грн.

Як розповів Віталій Володимирович: «Питання водогону – це питання, яке хвилює жителів Заводського». На даний час є виготовлена проектно – кошторисна документація. Необхідно провести лише коригування та експертизу. Тому доцільно залучити кошти для реалізації саме цього проєкту.

Також у ході зустрічі було обговорено питання співфінансування Лохвицької лікарні, яка обслуговує і жителів Заводської громади.

Голова райдержадміністрації Віктор Іваненко, підсумовуючи зустрічі, зауважив, що започатковано абсолютно новий формат взаємодії між райдержадміністрацією,  районною радою та територіальними громадами для оперативного вирішення всіх питань. Він переконаний, що такі зустрічі стануть регулярними. Адже зараз надважливо налагодити ефективну співпрацю між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування заради розбудови Миргородського району

Наверх ↑