У протидії поширенню коронавірусу вкрай важливо об’єднання зусиль влади та бізнесу

Версія для друкуВерсія для друку

У протидії поширенню коронавірусу вкрай важливо об’єднання зусиль влади та  бізнесу

 

Для Миргородської центральної районної лікарні було придбано апарат, що може застосовуватися для хворих з кисневою недостатністю.

Концентратор кисню – апарат, що дозволяє отримувати чистий кисень високої концентрації зі звичайного атмосферного повітря. Часто його використовують в інтенсивній терапії для порятунку хворих, що мають кисневу недостатність. днями такий апарат з'явився у Миргородській ЦРЛ.

Придбати медичну техніку вдалося завдяки спонсорській підтримці представників бізнесу Полтавщини.

         Ще на початку карантину голова Полтавської ОДА звернувся до представників бізнесу допомогти з оснащенням районних лікарень. у представників місцевої влади запитали про потреби. Після консультацій з лікарями було вирішено придбати кисневий концентратор.

Придбаний він був за допомогою компанії "Кернел"  і особисто генерального директора Осипова Євгенія Валерійовича, який відгукнувся на прохання і допоміг придбати за рахунок компанії цей апарат.

Встановлять пристрій  у відділенні анестезіології Миргородської ЦРЛ.

         Завідуючий відділенням Юрій Добряк пояснює, що такі апарати мають переваги в порівнянні з кисневими балонами і  в ідеалі мають бути встановлені біля кожного ліжка. "Апарат з навколишнього повітря переробляє і видає 70-80% кисень, який застосовується для хворих з дихальною недостатністю. Апарат знайомий, 1 такої марки є, він використовується, його роботою задоволені", - зазначив лікар.

Кисневий концентратор буде оперативно встановлено у відділенні, його зможуть застосовувати за першої необхідності.

Наверх ↑