Відбувся виїзний семінар

Версія для друкуВерсія для друку

Відбувся виїзний семінар

 

20 травня 2021 року фахівцями Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту будівництва, містобудування і архітектури облдержадміністрації для представників територіальних громад Миргородського району в адмінприміщенні Миргородської районної ради  був проведений виїзний семінар з актуальних питань щодо законодавчих змін.

У семінарі взяли участь: голова Миргородської райдержадміністрації Віктор  Іваненко,  голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов, заступник  директора Департаменту – начальник  Управління містобудування Департаменту будівництва, містобудування і архітектури облдержадміністрації Ірина Особік.

Відкрив семінар та ознайомив з порядком денним присутніх Віктор Іваненко.

Директором Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергієм Фроловим була презентована Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року за наступними напрямками: розвиток тваринництва, розвиток бджільництва, садівництво та ягідництво, технічне переоснащення, підтримка інвестиційної діяльності, кредитування фермерських господарств. Також було надано інформацію про пріоритетні напрямки держпідтримки АПК у 2021 році: часткова компенсація вартості с/г техніки на 2021 рік, фінансова підтримка заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів на 2021 рік, фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства на 2021 рік, фінансова підтримка розвитку фермерських господарств на 2021 рік, державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції на 2021 рік, пропозиції на 2021 рік, державна підтримка розвитку картоплярства, державна підтримка зрошення. Також був презентований, розроблений Міністерством аграрної політики України спільно з іншими міністерствами та Держгеокадастром  Порядок викупу земельних ділянок фермерами.

Заступником директора Департаменту – начальником Управління містобудування Департаменту будівництва, містобудування і архітектури облдержадміністрації Іриною Особік було висвітлено питання «Про нові підходи в розробленні містобудівної та земельної документацій відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель». Детально було ознайомлено присутніх з новим видом містобудівної документації - Комплексним планом просторового розвитку території територіальної громади як основним інструментом ефективного управління ресурсами громади. Також були розглянуті питання про уповноважені органи містобудування та архітектури громад та створення та ведення містобудівного кадастру.

На всі запитання учасників семінару доповідачами були надані вичерпні та ґрунтовні відповіді.

 

Наверх ↑