Віктор Іваненко: Важливо налагодити ефективну співпрацю районної влади та територіальних громад для оперативного вирішення всіх питань

Версія для друкуВерсія для друку

Віктор Іваненко: Важливо налагодити ефективну співпрацю районної влади та територіальних громад для оперативного вирішення всіх питань

 

29 квітня 2021 року голова райдержадміністрації Віктор Іваненко спільно з головою районної ради Наталією Гиркою у рамках такого візиту зустрілися із головою Великобагачанської селищної територіальної громади Сергієм Горбанем.

Сергій Григорович ознайомив Віктора Борисовича та Наталію Олексіївну з проблемними питаннями комунальних закладів та шляхами їх вирішення, розповів про плани розвитку та розбудови громади. Звичайно, питання надання якісних медичних послуг – це одне з основних питань, що ставить перед собою керівництво територіальної громади.

Разом із заступником селищного голови Олександром Пилипенком відвідали центр надання адміністративних послуг. Начальник центру Руслана Свердан провела екскурсію та розповіла, що на даний час це  сучасний заклад із кваліфікованими спеціалістами, сучасними меблями та оргтехнікою.

Також оглянули опорний заклад "Великобагачанський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради, в якому нещодавно проводили капітальний ремонт, спортивні майданчики із штучним покриттям.

Селищний голова Сергій Горбань розповів, що на даний час необхідно провести ремонт покрівлі навчального закладу. Проектно – кошторисна документація виготовлена і потребує лише коригування та експертизи. Схожа ситуація і з покрівлею дитячої музичної школи.

Віктор Іваненко розповів селищному голові про можливості залучення коштів державного та обласного бюджетів для розвитку громади: підключення закладів соціальної інфраструктури територіальних громад до широкосмугового інтернету з використанням волокно – оптичних технологій у рамках державної програми «Інтернет-субвенція», придбання матеріально-технічне та організаційне забезпечення ЦНАПів, придбання необхідного обладнання для харчоблоків у рамках регіональної (обласної) програми «Дітям Полтавщини – якісне харчування».

У цьому році з державного бюджету для реалізації інфраструктурних проєктів на Великобагачанську територіальну громаду виділено кошти в сумі 2,7 млн. грн. Віктор Борисович запропонував спрямувати ці кошти для здійснення капітального ремонту покрівлі опорного закладу "Великобагачанський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради.

На завершення голови обговорили питання подальшої співпраці  громади та районної влади. Віктор Борисович наголосив, що Миргородська райдержадміністрація та Миргородська районна рада готові постійно надати максимальну підтримку та сприяння утвореним громадам.

Зустріч пройшла у атмосфері взаєморозуміння та з прагненням налагодження тісної співпраці.

Наверх ↑