Зубопротезування на Полтавщині для захисників і захисниць безкоштовне

Версія для друкуВерсія для друку

Зубопротезування на Полтавщині для захисників і захисниць безкоштовне

 

Доступне зубопротезування – один із пріоритетних напрямків розвитку ветеранської політики як на рівні області так і держави загалом.

Така послуга для Захисників і Захисниць України в межах регіональної Комплексної програми реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих Полтавської області на 2023-2025 роки є безоплатною.

Послуга надається на базі комунального підприємства ,,Полтавський обласний центр  стоматології –  стоматологічна клінічна  поліклініка”.

З метою належного рівня реалізації вказаної послуги, у комунальному закладі розроблено та впроваджено ,,маршрут пацієнта”, який  складається із наступних етапів:  звернення пацієнта до реєстратури за адресою: м. Полтава, вул. Стрітенська,50;  комісійний огляд пацієнта для визначення  ортопедичної конструкції та плану підготовки зубопротезування; проведення підготовчих робіт  стоматологом терапевтом та стоматологом хірургом та надання послуги зубопротезування. Середній  період надання послуги триває до 3 тижнів.

На реалізацію надання послуги зубопротезування складних випадків Захисникам і Захисницям України, з використанням дороговартісних сучасних матеріалів і технологій із супроводжуючим лікуванням з обласного бюджету у 2023 році спрямовано 1286,2 тис. грн,  які використано  в повному обсязі. Загалом в межах виділеного обсягу, у минулому році, запротезовано дороговартісними  конструкціями зубних протезів  із супроводом лікування 124  військовослужбовців.

Цього року в обласному бюджеті на зубопротезування Захисників і Захисниць України, в межах Комплексної програми реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України, передбачено 3,6 млн грн. Протягом січня-лютого 2024 року запротезовано дороговартісними  конструкціями зубних протезів  із супроводом лікування 64  військовослужбовців на загальну суму 970 214 тис.

Така підтримка учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та деяких категорій військовослужбовців активно впроваджується й на державному рівні.

Медзаклади, які уклали договір з Національною службою здоров’я України за відповідним пакетом, отримають компенсацію витрат на зубопротезування. Наразі процес підписання контрактів між державними, приватними закладами та НСЗУ триває.

Бюджет державної програми – 750 млн грн. Орієнтовно гранична вартість наданих медичних послуг одному пацієнту не повинна перевищувати 14 984 грн.

Здоров’я та комфорт наших захисників – найголовніше, тому такі послуги стають доступнішими.

 

 

Наверх ↑