Є БОРГ - НЕМАЄ СТАЖУ!

Версія для друкуВерсія для друку

              Є  БОРГ - НЕМАЄ СТАЖУ!

             Нагадуємо про необхідність своєчасної та в повному обсязі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та погашення наявної заборгованості.

         З 1 січня 2019 року фізичні особи – підприємці зобов'язані сплачувати єдиний  соціальний внесок за себе не менше мінімального страхового внеску за місяць, тобто не менше 918,06 грн. ( мін.зп. 4173 х 22%) за місяць.

          Звільнення від сплати єдиного соціального внеску за себе передбачено у 2019 році для ФОП, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

          Нагадуємо, єдиний  соціальний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати ЄСВ не передбачено. Заборгованість не підлягає списанню. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується. Дізнатися про наявність/відсутність заборгованості з єдиного внеску можна особисто звернувшись до ДФС з відповідною письмовою заявою, або через "Електронний кабінет”  

          Обов’язок сплати єдиного соціального внеску не залежить від факту отримання чи неотримання доходу від підприємницької діяльності.

  Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області області звертають особливу увагу, що період, за який наявна заборгованість з єдиного соціального внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу.

 

                                                                                                                            Інформаційно-консультативна служба

                                                                                                       Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

Наверх ↑