Миргородський відділ обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області повідомляє про актуальні питання, які стосуються призначення субсидій

Версія для друкуВерсія для друку

Миргородський відділ обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області повідомляє про актуальні питання, які стосуються  призначення субсидій

Що змінюється у сфері субсидій з 1 жовтня?

З 1 жовтня 2019 року запроваджено новий порядок виплати субсидій. Важливо зазначити, що механізм визначення права на призначення житлової субсидії та порядок її розрахунку залишається незмінним та визначається органами соціального захисту населення.

Якщо раніше АТ «Ощадбанк» був єдиною установою, куди перераховувалися субсидії, як у грошовій безготівковій, так і готівковій формі, то тепер одержувачі субсидій готівкою можуть самостійно обирати, куди перераховуватимуться кошти: на рахунок у  одному із уповноважених банків чи  через виплатні об’єкти “Укрпошти” (через каси у поштових відділеннях чи доставка поштарем до дому).

Без додаткового звернення з жовтня субсидії будуть виплачуватися готівкою:

- пенсіонерам у спосіб отримання пенсії (на банківські рахунки або через поштові відділення);

- одержувачам субсидій (не пенсіонерам), які мають відкриті рахунки в АТ «Ощадбанк»  - на рахунки  в Ощадбанку;

- іншим одержувачам субсидій  - через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за адресою призначення субсидії.

За бажанням одержувача субсидії для зміни способу її виплати  потрібно подати до управління соціального захисту відповідну заяву із зазначенням способу виплати та/або реквізитів рахунку в уповноваженому банку .

Чому зміни починають діяти з 1 жовтня?

Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня; на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня. Саме цим зумовлено запровадження змін з 1 жовтня.

Одночасно повідомляємо, що житлова субсидія на оплату комунальних  послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення в опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня, включно.

Що необхідно для отримання субсидії за новими правилами ?

Більшості отримувачам субсидій, яким її було перепризначено за підсумками попереднього опалювального сезону – субсидія буде перерахована автоматично без додаткового звернення.

Окремо звертаємо увагу, що внутрішньо переміщеним особам, орендарям житлового приміщення, а також домогосподарствам, яким було призначено субсидію на фактично проживаючих, та сім’ям, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати,  і які з травня поточного року не звернулися до управлінь соцзахисту – для призначення субсидії з початку опалювального періоду необхідно звернутись до 15 грудня (тобто не пізніше, ніж за 2 місяці з початку опалювального сезону, за винятком окремих життєвих ситуацій).

Наголошуємо, що субсидія призначається управліннями соціального захисту населення і всі питання щодо сум виплат та способів виплати необхідно з'ясовувати у вищевказаних управліннях.

 

 

Прес-служба Головного управління Пенсійного

фонду України в Полтавській області

Наверх ↑