Спільне засідання (брифінг) «Проведено аналіз роботи з питань підготовки до проведення призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року»

Версія для друкуВерсія для друку

Спільне засідання (брифінг) «Проведено аналіз роботи з питань підготовки до проведення призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року»

 

В сесійній залі  Миргородської районної державної адміністрації  18 вересня 2019 року о 10.00 год. проведено спільне засідання (брифінг): виконувач обов’язків голови райдержадміністрації, посадові особи відділення комплектування ОМВК, сільські і селищні ради району (голови та відповідальні посадові особи за ведення військового обліку), юрист військкомату.

На засіданні розглянуті питання щодо їх термінового вирішення:

1. Проведено аналіз роботи з питань підготовки до проведення призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року, ознайомлення з Указом Президента № 22/2019, розпорядженням голови РДА від 05.08.2019 № 131.

2. Доведено планове завдання на призов восени 2019  року.

3. Проаналізовано результати оповіщення призовників по сільським і селищним радам району, організовано проведення заходів щодо розшуку призовників, які ухиляються від призову, відповідно до вимог  пункту 68 Положення про підготовку і проведення призву громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352 та пункту 59 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 07 грудня 2016 року № 921.

 

Роз’яснення  умов виконання Указу Президента України щодо призову на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року:

Відповідно до статті 65  Конституції України, на підставі статті 15,16 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», Указу Президента України № 22/2019  від 30.01.2019 р. «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році», наказу військового комісара Миргородського ОМВК № 113 від 05.08.2019 р. «Про черговий призов громадян України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року» громадяни України чоловічої статі підлягають виклику під час призову на строкову військову службу восени 2019 року – це громадяни призовного віку, які не мають права на відстрочку та звільнення від призову, віком від 20 до 27 років.

 

Військовий обов’язок включає в себе проходження військової служби, який здійснюється  громадянами призовного віку за призовом – один із видів - це строкова військова служба. Призовний вік для громадян України чоловічої статі становить з 18 до 27 років. У відповідності до Указу Президента України № 22/2019 з 01 жовтня 2019 року розпочинаються відправки у війська до Збройних Сил України, та інших військових формувань, відправки закінчуються в кінці грудня місяця 2019 року.

 

Підготовчі заходи розпочалися з серпня місяця 2019 року. Призовники зобов’язані  пройти медичний огляд для встановлення придатності (непридатності) до військової служби, професійно-психологічний відбір, надати документи для проведення всебічного вивчення  -  сімейного стану, рівня отриманої освіти і т.д.

Якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, призовники до 10 вересня 2019 року зобов’язані з’явитися самостійно до призовної дільниці  - це прописано у статті 15 пункт 8 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»  та у Додатку 1 Постанови Кабінету Міністрів України № 921 від 07.12.2016 року.

З 1 жовтня 2019 року розпочинає роботу призовна комісія (склад комісії та обов’язки, які покладені на призовну комісію визначено в статті 16 вищевказаного Закону).

Під час роботи призовної комісії (весна, осінь) надаються відстрочки від призову на строкову військову службу по статті 17 і проводиться звільнення від призову на строкову військову службу по статті 18 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Відносно призовників, які не прибувають без поважних причин на призовну дільницю, з 01 жовтня оформлюється витяг з протоколу засідання призовної комісії з рішенням: «з’ясувати причину неявки, викликати повторно», який направляється до відділу поліції для виконання.

Поважними причинами неприбуття у строк визначений військовим комісаріатом є: перешкода стихійного характеру, хвороба призовника, смерть його близького родича.

Призовники, які змінили місце проживання, зобов’язані в семиденний строк прибути до військкомату за новим місцем проживання для взяття на військовий облік. У ході чергового призову зміна місця проживання дозволяється тільки - переведення на роботу в іншу місцевість, виїзд на навчання, переїзд на нове місце проживання (зміна місця реєстрації).

Власники будинків  повинні своєчасно подавати необхідні відомості про призовників у військкомат, та сповіщати їх про виклик до військового комісаріату (пункт 9 стаття 38 вищевказаного Закону). В разі порушення військового Законодавства, власники будинків несуть відповідальність згідно із законом ( пункт 4 Правил військового обліку ПКМУ № 921- 2016 р.).

У разі неявки призовника без поважних причин за викликом військкомату на призовну комісію він несе відповідальність установлену законом (стаття 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення - штраф, стаття 335 Кримінального Кодексу України – обмеження волі).

 

 

 

Наверх ↑