На Полтавщині у 18 громадах облаштовані місця тимчасового проживання ВПО

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині у 18 громадах облаштовані місця тимчасового проживання ВПО

Питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, забезпечення матеріально технічної бази МТП та реалізації в області державної програми «Прихисток» обговорили на спільній нараді з представниками територіальних громад, керівниками місць тимчасового проживання, відповідальними в громадах за реалізацію державної програми «Прихисток». 

Наразі актуальним питанням на сьогодні є виконання вимог щодо функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених, зокрема відповідність приміщень вимогам, визначеним державними медико-санітарними нормативами та правилами, будівельними і технічними нормами, а також забезпечення необхідним обладнанням та меблями.

«Громади готові прийняти людей до місць тимчасового проживання. Нині на Полтавщині близько 400 вільних місць. У 18 громадах області облаштовані місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Варто відзначити Кременчуцьку, Новогалещинську, Пирятинську територіальні громади, які облаштували найбільшу кількість місць тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб», – зазначив тимчасово виконувач обов’язків начальника Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Сергій Апряткін.

На нараді звернули увагу голів територіальних громад на необхідності проведення моніторингу приміщень для створення додаткових місць тимчасового проживання. Також обговорили питання реалізації в області державної соціальної програми «Прихисток». Зокрема наголосили, на необхідності внесення достовірної інформації щодо власників домогосподарств, які безоплатно розміщують у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

Нарада відбулася за участі представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислава Носенка, представників ГО «Проліска», БФ «Право на захист», Благодійної організації БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», громадської організації «Інститут аналітики та адвокації».

 

Наверх ↑