На Полтавщині запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні»

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні»

В обласному центрі запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні» для роботи з мікро- та малим бізнесом. Тут підприємці отримають вичерпну інформацію про різні програми започаткування, розвитку й підтримки власної справи.

«Жителі Полтавської області отримали мультифункціональний простір, де їм надаватимуть фахові консультації та допоможуть відкрити власний бізнес чи розширити існуючий, скористатися державними чи обласними грантовими програмами. Також цей офіс сприятиме комунікації між бізнесом і владою в регіоні. Спільними зусиллями будемо працювати над зміцненням економічного потенціалу Полтавщини», – наголосив на відкритті офісу заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

Фахівці офісу кожному відвідувачу нададуть кваліфіковані консультації та практичну допомогу при написанні бізнес-планів, оформленні та подачі документів на гранти та інші державні програми підтримки бізнесу в межах політики «Зроблено в Україні», зокрема мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу, гранти для ветеранів/ветеранок та членів їх сімей на організацію власної справи, гранти на розвиток переробних підприємств, модернізацію виробництва, гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, програми пільгового кредитування «Доступні кредити 5-7-9» та компенсації коштів за купівлю української сільськогосподарської техніки тощо.

«Людина, яка має ідею, часто не має матеріального ресурсу для втілення її в життя. Тому в офісі «Зроблено в Україні» буде зосереджено весь спектр інформаційних можливостей щодо започаткування, розвитку бізнесу та отримання фінансової підтримки для формування кадрового потенціалу», – зазначив заступник директора Державного центру зайнятості Денис Олійник.
В офісі надаватимуть усі послуги, які доступні в службі зайнятості для бізнесу: надання ваучерів на навчання, компенсації за працевлаштування безробітних, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, за облаштування робочого місця для працівників з інвалідністю, допомогу з підбором і підготовкою кадрів.

«Міністерство економіки України спільно з Державним центром зайнятості впроваджують цілий комплекс програм розвитку бізнесу та компенсаційних витрат. Ми не тільки сприяємо розвитку бізнесу на Полтавщині, а й допомагаємо підібрати персонал із числа безробітних. Кожен грантоотримувач – в полі зору наших фахівців та отримує кваліфікований супровід», – розповідає директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

У відкритті офісу в Полтаві взяли участь підприємці, які вже мають позитивний досвід співпраці зі службою зайнятості.

«Нині ми родиною втілюємо в життя три проєкти, пов’язані з інклюзивним розвитком дітей. Покладаюся і в подальшому на підтримку офісу «Зроблено в Україні». Ми створюємо нові робочі місця, працевлаштовуємо безробітних, а служба зайнятості нас підтримує», – говорить підприємиця Людмила Іващенко.

Офіс «Зроблено в Україні» відкрили на базі Полтавської філії Полтавського обласного центру зайнятості. Попереду відкриття подібних у Кременчуці, Миргороді та Лубнах.

 

Наверх ↑