Освітні інформаційні системи які інтегровані до АІКОМ

Версія для друкуВерсія для друку

Освітні інформаційні системи які інтегровані до АІКОМ

За інформацією Міністерства освіти і науки України 6 освітніх інформаційних систем інтегровані до програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (АІКОМ).

АІКОМ – це електронна система управління освітою зі збору, зберігання, управління, використання даних у сфері освіти, що дає змогу приймати обґрунтовані та ефективні управлінські рішення.

Наразі, до АІКОМ приєдналися такі ОІС, як: «Eddy», «Єдина школа», «Human школа», «Нові Знання», «Моя школа», «SMART школа».

Варто зазначити, що кожен заклад освіти має можливість вибору – використовувати державний електронний журналу (EJournal) або будь-який інший, який відповідає вимогам законодавства та інтегрований з АІКОМ.

Взаємодія OIC та АІКОМ дозволяє перевести різні форми звітності в електронний формат. Це підвищує достовірність освітньої статистичної та адміністративної інформації, дає змогу автоматизовано вести електронні журнали та щоденники, без необхідності їхнього дублювання в паперовій формі.

Окрім цього, під час російської агресії проти України стала особливо актуальною потреба у можливості переведення освітнього процесу на дистанційну форму, що передбачає використання ОІС.

Кожна приватна система, яка функціонує на ринку надання електронних освітніх сервісів для закладів загальної середньої освіти має можливість безкоштовно підключитись до центральної бази даних АІКОМ при умові успішного проходження відповідного тестування.

Алгоритм підключення ОІС до АІКОМ доступний за посиланням: aikom.iea.gov.ua/site/connect.

Полтавська область успішно впроваджує освітні інформаційні системи. Маємо чудовий результат – школи регіону підключені до ОІС.

Продовжуємо працювати над повноцінним використання функціоналу ОІС для забезпечення ефективної організації навчального процесу.

 

Наверх ↑