Понад 11 тисяч учасників зареєструвалися на проходження національного мультипредметного тесту-2024 на Полтавщині

Версія для друкуВерсія для друку

Понад 11 тисяч учасників зареєструвалися на проходження національного мультипредметного тесту-2024 на Полтавщині

У Полтавській області зареєструвалися на проходження національного мультипредметного тесту понад 11 тисяч учасників. Це на 5,5% більше порівняно з минулим роком.

Про це розповіли заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.
За словами Олександра Сидоренка, здійснили значну роботу щодо обладнання тимчасових екзаменаційних центрів. Проведено їх паспортизацію.
«Підготовка до національного мультипредметного тесту відбувалася в тісній співпраці з облвійськадміністрацією. З урахуванням безпекових моментів, технічних та логістичних можливостей вдалося сформувати мережу тимчасових екзаменаційних центрів у Полтавській області, які відповідають всім вимогам, – зауважив Олександр Сидоренко. – Із міркувань безпеки учасників випробувань назви населених пунктів, назви інституцій, де відбудуться тестування, адреси розташування цих установ не оприлюднюються».
Антон Чубенко розповів, що в області на постійній основі триває моніторинг тимчасових екзаменаційних центрів.
«Кожного тижня особисто відвідую екзаменаційні центри, ознайомлююся з їхнім облаштуванням, спілкуюся з освітянами. Буквально вчора відвідав один із таких центрів у Полтавській громаді, – зауважив Антон Чубенко. – Зважаючи на те, що випробування відбуватиметься у форматі комп’ютерного онлайн-тестування, акцентуємо на важливості завчасної діагностики наявної комп’ютерної техніки, перевірці швидкості під’єднання до інтернету. Вжито заходів щодо оновлення програмного забезпечення відповідно до вимог, дообладнання окремих кабінетів з урахуванням навантаження на канали інтернет-провайдерів, щоб не допустити перевантаження інтернет-мережі. Окрім технічного забезпечення, особливу увагу приділяємо безпековим питанням».
Нагадаємо, основна сесія триватиме із 14.05 по 25.06.2024. Додаткова сесія – 11-19.07.2024. Інформацію про результати основної сесії буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 2 липня 2024 року, додаткової сесії – до 26 липня.
«Третій рік проведення зовнішніх вступних випробувань відбувається в умовах воєнного стану. Є певний досвід, але є й нові виклики. Проаналізувавши стан справ, вжито низку заходів щодо забезпечення належного рівня проведення зовнішніх вступних випробувань в 2024 році. Цей процес – синергія зусиль багатьох людей. Полтавщина готова до проведення національного мультипредметного тесту-2024», – підкреслив Антон Чубенко.

 

Наверх ↑