Робоча група «Прозорість і підзвітність» перевіряє закупівлю Білоцерківської громади

Версія для друкуВерсія для друку

Робоча група «Прозорість і підзвітність» перевіряє закупівлю Білоцерківської громади

На засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність» розглянули закупівлю Білоцерківської громади. Мова про капітальний ремонт другого поверху амбулаторії під адміністративні приміщення сільської ради.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Аудитори звернули увагу, що договір укладений 2021 року. Його виконання затягнулося. Завершили лише частину робіт, а з вересня 2022-го по жовтень 2023-го їх узагалі не проводили. Торік восени уклали договір на коригування проєкту. Вартість із 4,5 млн грн збільшилася до майже 7 млн грн. Аудитори перевірять, чи підтверджується припущення щодо зволікання з виконанням робіт і, як наслідок, збільшення ціни», – розповів Філіп Пронін.

Також аудитори зауважили, що єдиним учасником і переможцем другої закупівлі стало приватне підприємство, для якого проведення ремонту – непритаманний вид діяльності. Воно займається переробкою сільгосппродукції. Воно ж перемогло й у першому тендері.

Податківці поінформували, що за попереднім аналізом є зауваження по деяких комплектуючих. Підрядник їх не закуповував, але вони використані для виконання робіт.

До наступного засідання фахівці групи «Прозорість і підзвітність» детальніше проаналізують закупівлі.

 

 

Наверх ↑