В обласному центрі провели спецпогашення марки «русскій воєнний флот – до дна!»

Версія для друкуВерсія для друку

В обласному центрі провели спецпогашення марки «русскій воєнний флот – до дна!»

У Полтаві провели спецпогашення нової поштової марки «русскій воєнний флот – до дна!», випуск якої здійснено за підтримки ВМС ЗСУ. Він є продовженням легендарної серії поштових марок воєнного часу «русскій воєнний корабль … !».

Новий поштовий випуск містить зображення військових кораблів, які стали найбільш вагомою втратою для ворога з початку повномасштабної війни.
Участь у заході взяли заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, перший заступник керівника Полтавської обласної прокуратури Олег Плескач, заступник начальника ГУНП в Полтавській області Борис Реутов, заступник військового комісара Полтавського обласного ТЦК та СП Едуард Бородай, директор з розвитку мережі Полтавського регіону АТ «Укрпошта» Павло Шестопал.
«Знищення одиниць загарбницького флоту стала для країни-агресора болючою подією, а для українців та всієї країни – великою радістю та безмежною гордістю за наші Збройні Сили, які дають гідну відсіч ворогу, ламають стереотипи про його нездоланність. Такі переможні моменти закарбовуються не тільки в нашій пам’яті, нашій історії, а й у філателістиці, – зауважив Антон Чубенко. – Кожен на своєму місці наближає перемогу».
На презентованій марці зображені вже вражені кораблі, а також нові майбутні цілі.
Від початку повномасштабного вторгнення Сили безпеки та оборони України знищили чимало морських суден ворога – великі десантні кораблі «Саратов», «Мінськ», «Новочеркаськ», «Цезар Куніков», ракетний крейсер «Москва», рятувально-буксирне судно «Рятувальник Василь Бех», підводний човен «Ростов-на-Дону», патрульний корвет «Сергій Котов».
Тираж марки – 1 000 000 примірників.

 

 

Наверх ↑