Чи будуть жителі області зі зв’язком та інтернетом під час можливих відключень електроенергії?

Версія для друкуВерсія для друку

Чи будуть жителі області зі зв’язком та інтернетом під час можливих відключень електроенергії?

Питання забезпечення стабільним зв’язком та інтернетом населення під час можливих відключень електроенергії чи блекаутів обговорили в Полтавській облвійськадміністрації.

Безперебійне надання послуг належної якості – головне завдання мобільних операторів. Усі базові станції, що розташовані в області повинні бути обладнані засобами безперебійного енергоживлення. На цьому наголосив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут.

«Враховуючи досвід попередніх осінньо-зимових періодів, ми повинні бути готовими до різних сценаріїв розвитку подій, зокрема й негативних. Тому вже нині потрібно подбати про збільшення додаткових резервів автономності», – зауважив Володимир Когут.

Попри війну мережа мобільного зв’язку в нашій країні поступово збільшується. А мобільні оператори працюють над тим, щоб надавати якісні послуги споживачам. На випадок надзвичайних ситуацій на Полтавщині сформовані аварійні бригади та визначені пріоритетні маршрути обслуговування. У громадах теж повинні подбати про забезпечення жителів сталим зв’язком у кризових ситуаціях.

Щоб пересвідчитися у достовірності наданої інформації вже ближчим часом в області створять відповідну комісію, яка проінспектує базові станції мобільного зв’язку на предмет забезпечення автономними джерелами живлення та пально-мастильними матеріалами.

 

 

Наверх ↑