Фонд Східна Європа оголосив грант для ОГС

Версія для друкуВерсія для друку

Фонд Східна Європа оголосив грант для ОГС

 

У межах грантового компоненту Програми Фонд Східна Європа підтримає ініціативи ОГС, які надають послуги постраждалим від війни, зокрема – незахищеним категоріям цивільного населення: жінкам, внутрішньо переміщеним особам (надалі – ВПО), людям похилого віку, людям з інвалідністю, ветеранам(-нкам), членам сімей військовослужбовців, представникам(-цям) етнічних меншин, ЛГБТКІ-спільнотам, дітям тощо.

 

До участі в конкурсі запрошуємо ОГС, а саме: благодійні організації (непідприємницькі товариства, установи, фонди тощо), громадські об’єднання (громадські організації, громадські спілки), які зареєстровані як юридичні особи в Україні та мають статус неприбуткової організації. 

Розмір грантової підтримки від 400 тис.грн до 4 млн. грн в залежності від ЛОТу.

Останній термін подання заявок: до 23:59 16 вересня 2024 року (понеділок) за київським часом, UTC +3 / EEST. 

Результати конкурсу будуть оголошені не пізніше грудня 2024 року. 

Фокус підтримки буде зосереджений на вирішенні питань, пов’язаних із гендерно зумовленим насильством (надалі – ГЗН), захистом прав людини, підтримкою ВПО та етнічних меншин, а також на наданні психосоціальної підтримки та інших видів гуманітарної допомоги постраждалим від війни (за винятком випадків, згаданих далі у тексті). 

Ініціативи можуть стосуватися реагування на потреби цільової аудиторії (надалі – ЦА) організації, підтримки наявних та/або розвитку нових послуг та активностей, важливих для ЦА та місцевої громади.  

Можливі напрями діяльності в межах грантового конкурсу передбачають, але не обмежуються: 

Заходи із захисту прав людини та протидії ГЗН, зокрема сексуальному насильству. 

Підтримка та послуги для (мульти)вразливого цивільного населення: жінки, люди похилого віку, люди з інвалідністю, ветерани(-нки), члени сімей військовослужбовців, ветеранів (-ок) та цивільних у полоні, національні меншини, представники спільноти ЛГБТКІ+ та інші. 

Заходи, що сприяють соціальній інтеграції та реабілітації ВПО, серед іншого – допомога з працевлаштування, правова допомога, психологічна підтримка, інша консультаційна підтримка тощо. 

Заходи, спрямовані на засвоєння нових навичок та вироблення компетенцій, які допоможуть ВПО та/або постраждалому місцевому населенню адаптуватися до нових умов, серед іншого – заходи з підтримки та розвитку підприємництва, підвищення зайнятості тощо. 

Заходи, що сприяють залученню ВПО та інших вразливих груп населення до вирішення проблем громад (наприклад, запобігання та медіація конфліктів). 

Заходи, спрямовані на створення / покращення умов перебування ВПО у територіальній громаді, що приймає. 

Створення або посилення партнерств зацікавлених ОГС та місцевої влади задля вирішення місцевих проблем та викликів воєнного часу з метою підтримки постраждалого населення. 

Створення / забезпечення діяльності безпечних та інклюзивних коворкінгів, просторів для роботи, навчання та/або культурного дозвілля ВПО, місцевого населення (серед інших – молоді, дітей та їхніх батьків, людей похилого віку) тощо. 

Інші заходи та ініціативи, що надають підтримку людям, які постраждали від повномасштабного вторгнення, враховуючи ВПО та вразливе місцеве населення.  

Детальніше за посиланням.  

 

 

Наверх ↑