Голови громад Полтавщини обмінялися досвідом щодо прийняття ефективних управлінських рішень

Версія для друкуВерсія для друку

Голови громад Полтавщини обмінялися досвідом щодо прийняття ефективних управлінських рішень

 

Понад 15 голів громад Полтавської області взяли участь у заході з обміну досвідом «Синергетичний підхід у вирішенні питань соціально-економічного розвитку громади в умовах воєнного стану». Його організував регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» в Полтавській області.

Козельщинська громада поділилася з присутніми своїм баченням прийняття ефективних управлінських рішень, які допомагають їй розвиватись навіть під час воєнного стану. Про успішні проєкти розповів селищний голова Олександр Троцький. Зокрема говорив про позитивні зміни в освіті, культурі, комунальному господарстві, роботі з молоддю, туристичній сфері.

Учасники заходу відвідали Смарт Простір, побували у Козельщинському ліцеї, ознайомилися з роботою КП «Козельщина», де впроваджено практику сортування відходів, а також секцію картингу і туристичний гурток. Зосередилися на впровадженні в громаді роздільного збору відходів. Окремо збирають скло і пластик. До впровадження і підтримки цієї екологічно дружньої практики також долучена вся громада. А за кошти, виручені від зібраного у громаді пластику, зробили скейт-парк.

Варто відзначити, що бюджет громади середній по Полтавській області. Проте синергетичний підхід до вирішення питань соціально-економічного розвитку в громаді дозволяє отримувати видимі результати.

«Козельщинська громада на Полтавщині – яскравий приклад, як можна розвивати громаду при синергії зусиль, як можна за допомогою такої синергії ефективно впроваджувати в селищній громаді молодіжну політику. Вивчаємо досвід і поширюємо його», – зазначила керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» Ірина Балибіна.

 

 

Наверх ↑