«Головним мотивуючим фактором для мене було те, що я маю бути максимально підготовленим ще до своєї мобілізації», – військовий з позивним «Скіф»

Версія для друкуВерсія для друку

«Головним мотивуючим фактором для мене було те, що я маю бути максимально підготовленим ще до своєї мобілізації», – військовий з позивним «Скіф»

Продовжуємо публікувати історії військовослужбовців 116-ої бригади ТрО.

Люблячий чоловік і батько маленької принцеси – таким Дмитро є для своїх рідних. Та з початком повномасштабного вторгнення  люди, які його оточують, називають його «Скіфом».

 Із перших днів повномасштабної війни, після відмови в ТЦК та СП в мобілізації до територіальної оборони,  чоловік приєднався до лав ДФТГ.

 «З самого початку ми будували фортифікації, чергували на блокпостах, патрулювали вулиці і допомагали охороняти важливі об'єкти інфраструктури. Після того, як силами оборони ворога було відкинуто від Полтавської області, з'явилось трохи вільного часу для тренування. На військовому полігоні, з допомогою інструкторів, ми відпрацьовували навички з вогневої, тактичної, інженерної та тактико-медичної підготовки. ДФТГ дало мені чудову базову підготовку. Інструктори завжди були готові передати стільки знань – скільки я був готовий в себе увібрати. Головне – це мати бажання навчитися», – розповідає Дмитро. 

Як досвідчений військовий, «Скіф» хоче надати поради для майбутніх новобранців. А саме – розповів про свій досвід у підготовці та джерело мотивації:

«Головним мотивуючим фактором для мене було те, що я маю бути максимально підготовленим ще до своєї мобілізації. Передпідготовка потрібна, аби не стати тягарем для майбутнього підрозділу.

Дізнавшись про рекрутинг на доукомплектацію батальйону, без роздумів, взявши лист відношення, пішов до ТЦК. Бо боронити свою державу – святий обов'язок кожного чоловіка. А служити з людьми, які близькі по духу, в підрозділі, де ти будеш приносити максимум користі – це значно підіймає твій «левел» і морально психологічний стан», – говорить Дмитро. 

 

 

Наверх ↑