На Полтавщині 17 дітям забезпечують тимчасовий догляд і виховання у патронатних сімʼях

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині 17 дітям забезпечують тимчасовий догляд і виховання у патронатних сімʼях

 

Дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, забезпечують тимчасовий догляд і виховання у патронатних сімʼях. Зараз їх на Полтавщині – 17. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Патронатні вихователі та їхні помічники – цілодобова, відповідальна робота з догляду за дітьми, яка має і належно забезпечуватись», – зауважив Філіп Пронін.
Із 1 липня збільшується розмір оплати праці – на рівні трьох мінімальних зарплат на місяць (3,5 – для ФОПів з урахуванням, що вони сплачують ЄСВ та єдиний податок). Також на 10% за кожну дитину збільшується оплата праці, якщо до сім’ї влаштували малечу віком до року, дитину з інвалідністю, малолітню або неповнолітню вагітну, ВІЛ-інфіковану або одночасно троє і більше дітлахів.

Робота помічника патронатного вихователя оплачуватиметься у розмірі мінімальної зарплати (8 тис. грн). Крім цього, за три місяці догляду нараховуватимуть 7 днів оплачуваної відпустки. На утримання дитини надають соціальну допомогу:
- на дітей віком до 6 років – 6407,50 грн (на дітей з інвалідністю до 6 років – 8970,50 грн) на місяць;
- на дітей віком від 6 до 18 років – 7990 грн (на дітей з інвалідністю віком від 6 до 18 років – 11186 грн) на місяць.
«Дбаємо про умови для створення патронатних сімей. Адже це один зі способів дати можливість дитині зростати в умовах, максимально наближених до сімейних», – наголосив Філіп Пронін.

 

 

Наверх ↑