На Полтавщині до реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» залучають громади

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині до реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» залучають громади

 

У Полтавській області визначили шість пілотних громад, де працюватимуть консультанти Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Вони стануть додатковими рушіями перетворень та сприятимуть інтеграції компонентів ментального здоров’я відповідно до потреб та можливостей кожної території. Під час онлайн-зустрічі з координаторами Всеукраїнської програми ментального здоров’я в територіальних громадах Полтавської області окреслили алгоритм співпраці. Розпочнуть роботу з оцінки потреб та картування.

«Ментальне здоров'я кожного українця – це запорука стійкості нашої держави, шлях до Перемоги і якнайшвидшої відбудови України. Тому залучення громад до реалізації Програми «Ти як?» не випадкове. Психосоціальна підтримка повинна бути не ілюзорною, а наближеною до кожної людини. Лише об’єднавши зусилля, ми досягнемо позитивного результату», – зауважив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

Про можливості громад у наданні психосоціальних послуг як складової Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» розповіла регіональний координатор Юлія Ющенко.

«Перед нами постають нові завдання, і водночас відкриваються нові можливості для допомоги одне одному та зміцненню громад. Спільними зусиллями необхідно охопити наданням психологічної допомоги якомога більшу кількість людей. Для цього потрібна тісна комунікація між фахівцями різних галузей», – зазначила Юлія Ющенко.

Працюватимуть консультанти Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Великобагачанській, Глобинській, Кобеляцькій, Миргородській, Оржицькій та Пирятинській громадах. Поділилася пріоритетними напрямами діяльності Світлана Грицай, яка впроваджуватиме програму в Глобинській громаді.

«Ставлю за завдання – охопити всі населені пункти громади послугами з життєстійкості, що надають мобільні бригади. Також у планах – залучення мультимедійного екрана для промоції роликів Програми «Ти як?». І найголовніше – налагодження комунікації та координація роботи різних служб у межах громади», – розповіла Світлана Грицай.

Загальну координацію діяльності консультантів Програми в громадах області буде здійснювати регіональний координатор.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я Кабінету Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.

 

 

Наверх ↑