На полях 75-го саміту НАТО прийняли важливі рішення для зміцнення безпеки й обороноздатності України

Версія для друкуВерсія для друку

На полях 75-го саміту НАТО прийняли важливі рішення для зміцнення безпеки й обороноздатності України

Важливі рішення для зміцнення безпеки й обороноздатності України. Президент Володимир Зеленський на полях 75-го саміту НАТО провів чимало зустрічей із лідерами країн-учасниць. Члени Альянсу зобовʼязалися надавати довгострокову безпекову допомогу нашій державі.

Серед ключового:

Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Великого Герцогства Люксембург Люк Фріден підписали двосторонню безпекову угоду.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував додатковий пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів канадських доларів.

Україна отримала дозвіл на використання ракет Storm Shadow по військових об’єктах на території рф. На зустрічі з Прем’єр-міністром Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Кіром Стармером розглянули і перспективи розвитку нашого флоту.

З канцлером Німеччини Олафом Шольцом проговорили ситуацію в повітряному просторі та на фронті. Президент подякував за постачання додаткових систем Patriot.

Під час зустрічі з Президентом Чеської Республіки Петром Павелом темами для перемовин були реалізація ініціативи з постачання артилерійських боєприпасів, європейська та євроатлантична інтеграція нашої держави.

Про гуманітарну співпрацю, перспективи спільних проєктів в енергетиці та прикордонній інфраструктурі поспілкувалися з Президентом Словацької Республіки Петером Пеллегріні.

Нова Зелендія оголосила про новий пакет гуманітарної та оборонної допомоги для України. Також заявила про своє рішення приєднатися до коаліції дронів.

Уперше Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеним Прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Діком Схоофом. Говорили про посилення ППО, оборонну співпрацю й підготовку пілотів.

Також Президент провів зустрічі з делегацією Сенату США, спікером і членами Палати представників, фахівцями американських оборонних компаній. Розглянули спільні кроки для зміцнення українсько-американської співпраці, ситуацію на фронті й оборонну підтримку з боку США.

«Вдячні Президенту Володимиру Зеленському за лідерство. Дякуємо міжнародним партнерам за постійну допомогу та принципову позицію щодо підтримки нашої країни, її шляху до НАТО і ЄС», – зазначив начальник ОВА Філіп Пронін.

 

Наверх ↑