Підприємців Полтавщини знайомили з особливостями фінансування та страхування експортної діяльності

Версія для друкуВерсія для друку

Підприємців Полтавщини знайомили з особливостями фінансування та страхування експортної діяльності

У Полтавській ОВА відбулося засідання за круглим столом «Експортне фінансування: доступні можливості та перспективи розвитку». Експортерів Полтавщини ознайомили з можливостями ПрАТ «Експортно-кредитне агентство», зокрема зі страхуванням зовнішньоекономічних договорів і банківських кредитів. Ініціювала захід Полтавська ОВА.

«Полтавська область має потужний економічний потенціал, великий людський капітал, сучасну навчально-наукову базу. Підприємці Полтавщини роблять вагомий внесок у розвиток економіки держави. Наші бізнесмени є активними учасниками зовнішньої торгівлі. Вони експортують продукцію у більш ніж 100 країн світу. Серед лідерів – продукція підприємств гірничовидобувного та аграрного секторів. Подібні зустрічі покликані ознайомити представників бізнесу регіону з можливостями фінансування та страхування експортної діяльності», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.
Нинішня ситуація в країні змушує підприємців шукати нові ринки збуту продукції, зокрема й за кордоном. Допомагає бізнесу розширювати коло партнерів, унеможливлюючи ризики, ПрАТ «Експортно-кредитне агентство».
«Експортно-кредитне агентство ставить на меті підтримку й стимулювання масштабної експансії експорту товарів, робіт, послуг українського походження та сприяння інвестуванню в розвиток переробної промисловості. Зокрема ми пропонуємо страхування інвестицій компаній від воєнних та політичних ризиків», – розповів голова правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» Руслан Гашев.
Член правління Експортно-кредитного агентства Денис Гарасюта презентував продукти ЕКА, спрямовані на стимулювання експорту українських товарів, робіт та послуг на світові ринки.
Також під час круглого столу обговорили можливості підтримки експортноорієнтованого українського бізнесу та роль доступного фінансування у відновленні та стимулюванні розвитку експортної діяльності.

 

 

Наверх ↑