Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка – потужний заклад вищої освіти в Україні, який органічно поєднує український і світовий досвід у підготовці фахівців гуманітарної сфери

Версія для друкуВерсія для друку

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка – потужний заклад вищої освіти в Україні, який органічно поєднує український і світовий досвід у підготовці фахівців гуманітарної сфери

 

ПНПУ імені В. Г. Короленка ввійшов до топ-10 кращих педагогічних ЗВО України за консолідованим рейтингом університетів 2024 р, визнаний одним із найкращих суб’єктів господарювання за результатами моніторингу державної служби якості освіти.Посів 26 місце у рейтингу з працевлаштування серед 134 українських закладів вищої освіти, що перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України, і став лідером з-поміж університетів у Полтавській області; входить у топ-30 закладів вищої освіти України за результатами рейтингу акредитаційних експертиз у 2019-2023 рр.

 У складі Університету функціонує 8 факультетів та 2 навчально-наукових інститути: іноземних мов і . Матеріально-технічна база: 4 навчальні корпуси, 4 гуртожитки, ботанічний сад, навчально-наукові лабораторії та центри, бібліотека та спорткомплекс. В Університеті створено умови для охочих проходити військове навчання за програмою підготовки офіцерів запасу (військова кафедра).

Серед ключових переваг ПНПУімені В. Г. Короленка  — якісні освітні програми, успішні студенти, участь у міжнародних освітніх і дослідницьких проєктах. Університет пропонує 131 освітню програму (ОП), успішно акредитовані Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. Відповідно до сучасного принципу розподілу місць держаного замовлення, алгоритм надає перевагу тим ЗВО, до яких подавали заяви вступники з вищими конкурсними балами. Нам довіряють найкращі випускники, які визначають високі рейтинги університету в обсягах державних місць.

Цьогоріч Полтавський педуніверситет отримав одну із найбільших у Полтавському регіоні кількість бюджетних місць: майже 500  на підготовку за освітнім ступенем бакалавр і 238 за освітнім ступенем магістр.

ПНПУ імені В. Г. Короленка завжди був , є і буде підтримувати громади Полтавської області в освітній сфері, тому й на комерційну форму навчання  встановлено соціально орієнтовану вартість навчання від 1500 до 2000 гривень на місяць.

Адміністрація й професорсько-викладацький склад університету постійно аналізує динамічний ринок праці, вивчає і впроваджує кращий досвід наших партнерів закордоном, враховує запити роботодавців, що уможливлює запропонувати інноваційні ОП, які відповідають запитам ринку праці. Цьогоріч ПНПУ імені В. Г. Короленка враховуючи сучасні суспільно-економічні і політичні виклики, пропонує здобувачам нові освітні програми:

Бакалаврський рівень:

Середня освіта (Англійська, польська мови та зарубіжна література)

Середня освіта (Технології. Робототехніка)

Середня освіта (Технології. STEM)

Корекційна психопедагогіка. Фізична реабілітація

Сучасний сценічний танець. Режисура танцтеатру

Соціальна реабілітація. Повоєнна адаптація

Позашкільна освіта. Артмейкерство

Магістерський рівень:

Корекційна психопедагогіка. Фізична реабілітація

Комп'ютерні науки

Абітурієнти мають можливість навчатися на кількох освітніх програмах, що сприятиме в майбутньому затребуваності фахівця на ринку праці.

Напрямками міжнародного співробітництва Університету є академічна мобільність учасників освітнього процесу, вдосконалення викладання у вищій школі, налагодження партнерських зв’язків із закордонними організаціями для наукової та академічної співпраці, участь у міжнародних проєктах, які спрямовані на розвиток вищої освіти відповідно до викликів сьогодення. Чинними є 71 партнерська угода між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та навчальними, науковими, дослідницькими установами та організаціями Австралії, Австрії, Болгарії, Бразилії, Великої Британії, Грузії, Данії, Ізраїлю, Іспанії, Канади, Китаю, Латвії, Литви, Німеччини, Польщі, США, Чехії, Швеції.

За напрямком академічної мобільності, співпраця відбувається в рамках проєкту Європейського Союзу Erasmus+ КА1 (Університетський коледж Копенгагена, Данія; Вільнюська колегія/університет прикладних наук, Литва; Тартуський університет, Естонія; Загребський університет, Хорватія), у межах договору з вивчення германістики з Університетом Кобленц-Ландау. Посилення інституційної спроможності закладу відбувається шляхом участі у низці проєктів Erasmus+ KA2: «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови на шляху України до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції» / «Foreign Language Teacher Training Capacity Development as a Way to Ukraine’s Multilingual Education and European Integration» / MultiEd (610427EPP-1-2019-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP); «Центри сертифікації викладачів університетів: інноваційний підхід до підвищення кваліфікації викладачів та вчителів / «University Teachers’ Certification Centres: Innovative Approach to Promotion Teaching Excellence» / UTTERLY (619227-EPP-1-2020-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP). Викладачі та студенти беркть участь  у таких міжнародних проєктах:  програма Британської Ради для молоді в галузі міжкультурного діалогу та соціального розвитку «Активні громадяни»; співпраця з волонтерами Корпусу миру СШАпроєкт: «Learning in, for and as democracy» («Навчання про демократію/задля демократії/в умовах демократії») за підтримки Данської Гельсінської спілки;  English Language Fellow Program Державного департаменту США; проєкт «за Програмою Федерального міністерства освіти і досліджень (BMBF) Німеччини «Цифрова Україна: Забезпечення академічних успіхів у часи кризи».

Студентська рада Університету визнана однією з найкращих в Україні. Студентська рада реалізувала екологічний грантовий проєкт «Upshift» від Юнісеф, активно займається волонтерською діяльністю( зібрала понад 200 000 грн., за які встановили меморіальне місце вшанування полеглих захисників України з числа університетської спільноти й відкрили у студентському сквері памʼятну дошку випускнику Герою України Андрію Орлову.

ПНПУ імені В. Г. Короленка називають «народною філармонією»: в університеті функціонує близько 20 колективів художньої самодіяльності, серед яких 9 носять почесне звання «народного». Візитівкою університету є український народний хор «Калина» імені Григорія Левченка знаний в усьому світі.

Спортивні здібності студенти можуть розвивати у секціях з волейболу (жіночий, чоловічий), черлідингу, боксу, атлетизму, футболу. В університеті навчаються і і працюють близько 60 майстрів спорту України, 6 майстрів спорту міжнародного класу, 1 заслужений майстер спорту України.

 

Полтавський національний педагогічний університет — це шлях до успішної кар’єри, тож запрошуємо абітурієнтів долучитися до університетської спільноти, обравши навчання на акредитованих освітніх програмах.  

 

Грунтовну консультацію, щодо вступу до Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка можна отримати за телефонами приймальної комісії: +38 (053) 252-58-37

+38 (050) 770-64-42 ел. пошта: vstup2024@gsuite.pnpu.edu.ua

Або ми чекаємо за адресою Консультаційного центру: 36000 м. Полтава, вул. Остроградського,2, корпус 1. (https://www.facebook.com/share/v/WVq6hevwdrFHic8f/)  

Підписуйтеся на наш телеграм-канал для вступників https://t.me/pnpukorolenka, щоб вчасно дізнаватися про важливі новини та мати змогу обмінюватися досвідом з іншими абітурієнтами.

 

 

Наверх ↑