Рецепт «Пирога незалежності» від освітян Кременчука

Версія для друкуВерсія для друку

Рецепт «Пирога незалежності» від освітян Кременчука

 

Українська дослідниця гастрономічної культури Олена Брайченко разом із Володимиром Ярославським і Євгеном Клопотенком, діячами української культури запропонували традицію випікання пирога як символу святкування Дня Незалежності України.

Студентсько-учнівсько-викладацька родина Кременчуцької гуманітарно-технологічної академії залюбки долучилася до цієї ініціативи.

Процес приготування та випікання – це справжнє об'єднання, коли колектив разом провів кілька годин, замішуючи тісто, створюючи квіточки і листочки для прикрашання, спілкуючись та чекаючи на готовність пирога.

У результаті — 7 кг смачного пирога та приємного частування з корисним лимонадом!

Отож, академічна родина зробила перший крок у започаткуванні нової традиції — випікання пирога на честь Дня Незалежності України.

У тилу, на фронті по-різному відзначатимуть цей важливий для країни день, та незмінною стане страва, що стоятиме на столі, якою будуть ділитися, пригощати один одного та смакувати. І нехай немає загального вичерпного рецепту пирога Незалежності, зате відсутність стандарту спонукатиме охочих до майбутніх кулінарних експериментів.

.

 

 

Наверх ↑