Ворожі атаки на Полтавщину, відновлення місцевих доріг, робота групи «Прозорівсть і підзвітність», – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Версія для друкуВерсія для друку

Ворожі атаки на Полтавщину, відновлення місцевих доріг, робота групи «Прозорівсть і підзвітність», – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Начальник обласної військової адміністрації Філіп Пронін традиційно підбив підсумки тижня, що минає. 

Зокрема акцентував, що росія вкотре атакувала Полтавщину.

«Влучили у промисловий обʼєкт. На щастя, обійшлося без постраждалих. Не нехтуйте безпекою. У разі оголошення повітряної тривоги перебувайте в укритті», – зазначив Філіп Пронін.

Також Філіп Пронін розповів, що вже п'ять громад Полтавщини долучилися до інвентаризації землі. Цього тижня – три: Кобеляцька, Козельщинська та ЩербанІвська. Відповідні рішення допоможуть ефективно використовувати земельні ресурси, що стане додатковим джерелом наповнення місцевих бюджетів. 

В області триває робота з відновлення місцевих доріг області. 

«Наразі автошляхи ремонтують у 21-ій громаді, скоро роботи розпочнуть ще у шести. Кошти для відновлення вже виділили 24 громади. Загалом понад 108 мільйонів гривень. З обласного бюджету спрямовано 50 мільйонів гривень. Ще 18 громад у співфінансуванні з областю планують проведення ремонтних робіт», – розповів Філіп Пронін. 

Продовжує працювати робоча група «Прозорість і підзвітність». На порядку денному – закупівля комунального підприємства Кременчуцької громади. Йдеться про поточний ремонт із заміни бортового каменю. 

«Усі чотири договори загальною вартістю близько чотирьох мільйонів гривень проаналізували аудитори. Виявили кілька порушень і надали висновок – усі договори розірвати. Комунальне підприємство подало до суду на скасування результатів моніторингу. За одним із позовів суд першої інстанції виніс рішення на користь аудиторів. Тож замовнику рекомендовано повторно розглянути питання щодо розірвання договорів. Разом слідкуємо за дотриманням вимог законодавства у сфері публічних закупівель», – зауважив Філіп Пронін. 

В області консолідують зусилля, аби наші захисники отримували своєчасну високоякісну медичну допомогу. 

«Підписали меморандум про співпрацю з "Німецькою очною клінікою". Взаємодія покращить рівень надання медичних послуг: від діагностики до комплексного лікування. Медики працюватимуть безкоштовно. Для лікарів області це чудова можливість обмінюватися досвідом із командою клініки, – повідомив Філіп Пронін.

67 хлопців та дівчат із дитячих будинків сімейного типу на Полтавщині відпочивають в літньому таборі «Артек-Буковель». 

«Протягом двох тижнів набиратимуться сил у серці Карпат. Це стало можливим завдяки ініціативі благодійної організації "Фундація Олени Зеленської" та за сприяння обласної адміністрації. Забезпечуємо нашим дітям якісний, активний та корисний відпочинок», – зазначив Філіп Пронін.

 

Наверх ↑