За кошти обласного бюджету придбали сучасний аналізатор для Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

Версія для друкуВерсія для друку

За кошти обласного бюджету придбали сучасний аналізатор для Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

 

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін відвідав Полтавський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

У ньому фахівці проводять експертні дослідження від криміналістичних до економічних і будівельних. Допомагають викрити злочини.

«В умовах повномасштабного вторгнення у Центрі облаштували лабораторію. За кошти обласного бюджету придбали сучасний аналізатор. Він єдиний в Україні, – розповів Філіп Пронін. – Серед його переваг – швидкість і точність. Лише за кілька хвилин пристрій для вимірювання вмісту спирту аналізує густину рідин. Завдяки апарату скорочується час дослідження, а отже, і тривалість розслідування. Правоохоронці відразу мають результат і можуть оперативно притягнути порушників до відповідальності. Водночас це допомагає вивести з тіні незаконний дохід та оподаткувати продукцію, а отже, в бюджети надходитиме акцизний податок».

 

Начальник ПОВА Філіп Пронін та директор Полтавського НДЕКЦ МВС України Тарас Бойко підписали Меморандум про співпрацю. Експерти Центру проводитимуть дослідження і надаватимуть висновки з питань, які спрямовані на визначення якості проєктних рішень і забезпечення раціонального використання бюджетних коштів.

 

 

Наверх ↑